Коледж ресторанного господарства Національного університету харчових технологій
|
Повар за работой в одном из киевских кафе | |
Коротко про коледж
Коледж — навчальний заклад І рівня акредитації. Розпочав свою діяльність 1964 року як Київський технікум громадського харчування. 2003 року увійшов до складу Національного університету харчових технологій та став коледжем. За ліцензією Міністерства освіти і науки України в коледжі готуються фахівці за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст» і «бакалавр».
Коледж очолює доктор технічних наук, професор Сухенко Юрій Григорович, автор 150 наукових робіт, 20 винаходів, 3 монографій.
Навчально-виховний процес забезпечують 47 штатних викладачів, 75% з них мають вищу і першу кваліфікаційні категорії.
Коледж є структурним підрозділом Національного університету харчових технологій та входить до навчальних комплексів Української академії холоду м. Одеси, Українського міжнародного університету «Україна» м. Києва, Асоціації навчальних закладів України туристичного та готельного профілю. Це дає можливість впроваджувати ступеневу систему підготовки кадрів. Випускники коледжу мають право продовжувати навчання у зазначених вузах за скороченим терміном.
Відділення коледжу
Технологічне — готує молодших спеціалістів і бакалаврів за спеціальністю «Технологія харчування» (на базі 11 класів);
Економіко-технічне — готує молодших спеціалістів за спеціальностями «Виробництво хліба, макаронних виробів і харчоконцентратів» (на базі 11 класів), «Бухгалтерський облік» (на базі 9 та 11 класів), «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» (на базі 9 та 11 класів). Навчання здійснюється за денною, заочною та екстернатною формами навчання.
У навчальному корпусі коледжу розміщено 30 сучасно оснащених кабінетів та лабораторій. Бібліотека нараховує понад 100 тисяч томів навчальної й художньої літератури. У розпорядженні студентів є добре обладнана читальна зала на 80 місць. При коледжі діє навчально-виробнича їдальня та навчальний ресторан, де студенти проходять практику. Виробниче навчання студенти проходять на кращих підприємствах харчування Києва, зокрема, в Президент-готелі «Київський», ресторані «Русь», закладах харчування Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, ТОВ «Київ–Кетерінг» Бориспільського аеропорту з виробництва комплексних наборів для бортового харчування тощо. На літню практику до санаторіїв Криму виїздять щорічно понад 50 студентів. Коледж тісно співпрацює з міськими Центрами зайнятості, завдяки цьому здійснюється професійна підготовка та перепідготовка кадрів.
При коледжі для абітурієнтів організовані короткотермінові підготовчі курси для підготовки до вступу на всі спеціальності будь-якої форми навчання. Підготовка здійснюється з предметів: українська мова, хімія, математика. Початок занять з 20 червня.
|