pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
Про видання pro-robotu.ua Контакти pro-robotu.ua Розміщення оголошення
в тижневику
pro-robotu.ua Вакансії та
оголошення
pro-robotu.ua Пошук
по сайту
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua Підписка на
видання
pro-robotu.ua КЗпП України pro-robotu.ua Інтерв'ю та
статті
pro-robotu.ua Класифікатор
професій

Онлайн журнал


Поради з працевлаштування

О том, как прощаться с коллегами

 Если ваша работа в компании подходит к концу, не расстраивайтесь, лучше позаботьтесь о том, чтобы уйти достойно. А это значит, что нужно уметь попрощаться правильно с коллегами и передать свои дела своим приемникам. Сегодняшняя наша статья о том, как правильно уходить с рабочего места после увольнения.

• докладніше

Как быть строгим начальником, но справедливым

 Директивный стиль руководства требует от руководителя централизации руководства вокруг своей личности. Полный контроль за каждым отделом при этом он закрепляет за собой. Очень часто при этом руководитель ставит свои интересы выше людей, тем самым формирую не всегда благоприятную рабочую атмосферу.

• докладніше

Зверніть увагу:

Робота кухарем в Києві

Робота водієм в Києві

Робота вантажником в Києві


Інтерв'ю та статті |

Вічний бізнес у сучасному контексті


ВІЧНИЙ БІЗНЕС У СУЧАСНОМУ КОНТЕКСТІ


Ростислав РУЧКО,генеральний директор клубу «САКСОН».

Потреба людини в їжі, відпочинку, розвагах існувала завжди. Змінювалися лише форми. І якщо у період Середньовіччя королівська вечеря аж ніяк не відрізнялась одна від одної, то в наш час, будучи некоронованими особами, маємо вибір в усьому: що і де куштувати та як розслаблятися. Справа лише в тому, якому закладу віддати перевагу. Не останню роль у прийнятті рішення має рівень професіоналізму персоналу чи то кафе, бару, ресторану.
Вічний бізнес у сучасному контексті


Секретами добору персоналу ділиться Ростислав РУЧКО, генеральний директор клубу «САКСОН».

— Сьогодні приємно відпочити можна будь-де: повечеряти у класичному ресторані, покуштувати десерти у спеціалізованому кафе чи поєднати їжу, гру, танці в сучасному клубі. У Києві немає дефіциту подібних закладів. Проблема в іншому — у виборі закладу, де колектив працює як «єдиний злагоджений механізм». В ідеалі — фірма отримує стабільні прибутки, робітники — високу заробітну платню, а клієнти — задоволення від високого рівня обслуговування.

Добір персоналу для клубів має свої особливості. Працівники поділяються на три категорії: підрозділ керівників (керуючий, топ-менеджер), середній підрозділ та безпосередні виконавці.

Саме підрозділ керівників займається набором, навчанням та підготовкою персоналу для роботи у клубі.

Обов’язковою вимогою до фахівців є спеціальна освіта. Для керівників — вища освіта та досвід роботи: від офіціанта, бармена до адміністратора залу чи керівника.

Багато молодих й освічених мають необхідні знання, але у них відчувається брак досвіду, знань із психології спілкування. Тому для мене є цінними пошукачі із 3-4-річним стажем. Для керівників у ресторанному бізнесі обов’язковими, на мою думку, є вікові обмеження — за 30 років.

До 30 років, окрім досвіду, людина набуває стабільності: сімейний стан, високий рівень відповідальності. З такими співробітниками можна закрити головну проблему ресторанів, кафе та барів — крадіжки на робочому місці. «Стабільна людина» не стане ризикувати місцем роботи і прибутками родини, отже, таку людину легше зацікавити пільгами. Принциповим для мене є місце проживання колег. Адже, витрачаючи зайві кошти, час та енергію на дорогу, людина з меншим ентузіазмом виконує обов’язки.

Крім анкетування кожен пошукач проходить професійне тестування: «Впевненість у власних можливостях», «Наявність рис лідера» тощо. Під час співбесіди я намагаюсь змалювати претенденту реальну картину його кар’єрного росту впродовж року: не тільки посади, а й грошовий еквівалент.

Цікаво, але 10 років тому основною рисою керівника вважали професіоналізм, а нині — це довіра. Саме довіру я вважаю основою стосунків і продуктивної роботи в будь-якому бізнесі.

Претендентові на вакансію адміністратора-касира досить мати досвід роботи у нашій сфері та практичні навички роботи з касовим апаратом. Для цієї категорії працівників найголовніша людська риса — порядність, адже вони мають справу з грошима і саме від них залежить чіткість розрахунків витрат і прибутку закладу.

Третій підрозділ — виконавці: маркери, бармени, офіціанти. На ці посади ми набираємо молодь після 20 років, які вже мали якийсь досвід роботи і вважають роботу відповідальною справою та стабільним джерелом прибутку.

Вважаю, що вже при анкетуванні можна скласти портрет людини і визначити: чи зможе вона працювати у ресторанному бізнесі, але ніякі випробувальні терміни кардинально не змінять точки зору роботодавця. Робота упродовж всього життя — це і є той термін випробування, який показує, на що здатна людина. Головне сьогодні — знайти правильні орієнтири подальшого руху. Якщо ви розумієте, ким прагнете працювати — це вже добрий початок для перевірки своїх можливостей і чудова нагода знайти своє робоче місце в бізнесі, який бере початок ще з Давнього Риму.

 
Марина ДОЛИНЕЦЬ











Зверніть увагу: Знайти роботу в Києві - на Jobs.ua!


Jobs.ua рекомендує переглянути:

Наші проекти:

Jobs.ua - Робота в Україні Srochno.ua - Терміново Потрібні Training.ua - Тренінги в Україні
Vakansii.ua - Вакансії в Україні Resume.ua - Резюме в Україні Personal.ua - Пропоную Роботу
Profi.ua - Посадові Інструкції Jobsite.com.ua - Знайти Роботу ArendaZala.com.ua - Конференц зали


Робота водієм в Києві - Робота поваром в Києві - Робота продавцем в Києві - Робота менеджером в Києві - Робота касиром в Києві - Робота прибиральником в Києві - Робота перукарем в Києві - Робота вантажником в Києві

© 2002-2023 "Пропоную Роботу" | Мапа сайту