pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
Про видання pro-robotu.ua Контакти pro-robotu.ua Розміщення оголошення
в тижневику
pro-robotu.ua Вакансії та
оголошення
pro-robotu.ua Пошук
по сайту
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua
pro-robotu.ua Підписка на
видання
pro-robotu.ua КЗпП України pro-robotu.ua Інтерв'ю та
статті
pro-robotu.ua Класифікатор
професій

Онлайн журнал


Поради з працевлаштування

Что ожидать от МЗП в наступившем году?

 Она повышается....

• докладніше

Коротко про "ефективне резюме"

 Перевірте резюме на наявність помилок. Називаючи файл, краще застосувати своє прізвище та посаду на яку претендуєте. 

• докладніше

Зверніть увагу:

Робота кухарем в Києві

Робота водієм в Києві

Робота вантажником в Києві


Інтерв'ю та статті |

Офіціант - професія відповідальна


Олексій ВАСЬКО,
керуючий одним із престижних
київських ресторанів,
тел. 231-45-49

Люди відвідують ресторани з різних причин — щоб поспілкуватися, відпочити, і звичайно, смачно поїсти у приємній та затишній обстановці. Для того, щоб ніщо не зіпсувало відвідувачам настрій, якість обслуговування повинна бути високою і цілком відповідати рівню закладу. Про передовий загін обслуговуючого персоналу ресторанів — офіціантів, їхні обов’язки й вимоги, які висуваються до здобувачів, нам люб’язно погодився розповісти керуючий одним із престижних київських ресторанів Олексій Васько.

— Пане Олексію, яким, на вашу думку, повинен бути офіціант?
— У нашого закладу два основних напрямки діяльності — ми пропонуємо відвідувачам шоколад ручної роботи (вироби із шоколаду, цукерки, тістечка зроблені за класичними французькими рецептурами) і безпосередньо меню французької кухні. Клієнти у нас поважні, які дуже добре розуміються на сервісі. Головне, що потрібно від офіціанта, це вміння виважено і поважно спілкуватися із клієнтом. Цей спеціаліст має розумітися на винах, сигарах, спиртних напоях (хоча б загалом) та вміти знаходити вихід із непередбачуваних ситуацій, які можуть виникати під час роботи. Добре, коли офіціант ставиться до своєї роботи як до майбутньої професії і планує подальше кар’єрне зростання саме у цій сфері. Я, наприклад, теж розпочинав із посади офіціанта. Зараз можливостей для професійного росту більше, ніж раніше — відкриваються нові ресторани, яким потрібні професійні кадри.

— Який порядок добору працівників?
— Ми розміщуємо оголошення у ЗМІ (це дає ефект), але професіонали до нас здебільшого приходять за рекомендаціями. Перший етап добору — попередня співбесіда, під час якої з’ясовується, чи відповідає здобувач нашим вимогам (досвід роботи не менше 2-х років, спеціальна освіта, знання іноземної мови). Потім — співбесіда щодо правил обслуговування. Після того як здобувач, що пройшов попередній добір, вивчить меню і складе іспит по роботі з продукцією, він допускається до обслуговування клієнтів. Протягом місяця спостерігаємо за новачком, зокрема, чи знайде він спільну мову з колективом.

— Олексію, щодо негативних рис: із яких причин ви найчастіше відмовляєте здобувачам?
— Причиною може бути незнання основ сервісу, неправильне мовлення, нездатність до швидкого навчання, зовнішній вигляд тощо. Але, на жаль, частіше головною причиною відмови є інше — неприкрите бажання претендентів на вакансію швидко і без особливих зусиль отримувати добрі гроші. Незважаючи на стереотипи, що склалися в народі про офіціантів, хочу зазначити, легких грошей у цій роботі не буває — це повинен розуміти кожний здобувач.
 
Інтерв'ю провів Олег БЕЗКОРОВАЙНИЙ











Зверніть увагу: Знайти роботу в Києві - на Jobs.ua!

Наші проекти:

Jobs.ua - Робота в Україні Srochno.ua - Терміново Потрібні Training.ua - Тренінги в Україні
Vakansii.ua - Вакансії в Україні Resume.ua - Резюме в Україні Personal.ua - Пропоную Роботу
Profi.ua - Посадові Інструкції Jobsite.com.ua - Знайти Роботу ArendaZala.com.ua - Конференц зали


Робота водієм в Києві - Робота поваром в Києві - Робота продавцем в Києві - Робота менеджером в Києві - Робота касиром в Києві - Робота прибиральником в Києві - Робота перукарем в Києві - Робота вантажником в Києві

© 2002-2019 "Пропоную Роботу" | Мапа сайту